>BURGERS BESCHERMEN DOOR ZE AF TE LUISTEREN

Zelfs de hemel boven ons is niet hoog genoeg voor de groei van de regeringszorg voor onze veiligheid. Die is onbegrensd. Al moesten we er aan sterven. Amerikaanse en Britse geheime diensten luisteren al onze telefoons af, lezen onze e-mails, kijken over onze schouder mee als wij internetten en delen die informatie met onze eigen veiligheidsjongens. Die wisten al waar we ons ophouden via de OV-poortjes, de parkeermeters en de camera's op straat. Ze zijn druk doende het hele systeem te koppelen met de röntgenscans van de ziekenhuizen in de patiënten dossiers. Nog een paar jaar en dan is een klik op een muis voldoende om van elk molecuul in een mensenlichaam te zien waar het mee bezig is.

Ik was toen ik in mijn studententijd nog tegen van alles en nog wat demonstreerde wel gewend aan BVD-surveillance, maar zo'n mannetje die achter je aanliep, als hij je op een straathoek niet kwijtraakte, was kinderspel vergeleken bij de perfecte beveiliging van tegenwoordig.
Toen het NSA-gespioneer uitlekte dankzij iemand die ze van hoogverraad beschuldigen - beschermelingen mogen niet weten dat ze beschermd worden - kwam er veel commentaar in de media met hier en daar zelfs een kritisch geluid. Heel voorzichtig natuurlijk want je weet nooit waartoe die Amerikanen als ze in het nauw komen in staat zijn. Mijn onverschilligheid destijds kwam door hetzelfde onbenul als van het publiek tegenwoordig. Och, wat zou het? Ik heb toch niets te verbergen. Oliedom natuurlijk.
Door alle eeuwen heen zijn verreweg de meeste, ergste, vreselijkste misdaden gepleegd door overheden. De daden van gewone misdadigers vallen daarbij vergeleken in het niet.
Lui die de baas zijn, doen van alles om dat te blijven of hun familie en vrienden in het zadel te houden. Het is nogal lucratief. Ieder die de positie van de plucheklevers bedreigt is een vijand. Akkoord, de ene machthebber gaat anders met die bedreiging om dan de ander. Bij ons gaat het meestal nogal geciviliseerd en blijft het bij een beetje liegen en bedriegen. Maar wij zijn heus niet ingeënt tegen Franco's, Salazars, Hitlers, Musserts, Quislings, Stalins, Mao's, Sukarno's, Berlusconi's, Nixons, Bush's, Obama's, Assads, Netanyahu's en al die anderen die er flink op los moorden en stelen.

Vergis u niet. Achter elke moederende Merckel of lachebekkende Rutte staan lui te loeren om het over te nemen. En niemand weet hoe zuiver of hoe verderfelijk hun bedoelingen zijn. Het kan zo maar gebeuren, elk moment. En hoe vaak ze ook gefotografeerd worden tussen bloemen en met blozende baby's op hun arm, in het verborgene achter hen staan de Beria's, Himmlers, Eichmannen, Videla's die op een kleine wenk van de baas maar al te graag aan het arresteren, straffen en martelen gaan. Met de middelen waarover politie en geheime diensten nu beschikken is het oppakken en elimineren van ongewenste individuen, groepen of zelfs massa's een kwestie van een muisklik.

Vergeet het kleine kwaad van het terrorisme. Bescherm uzelf tegen het grote van almachtige bazen.

Stop het bespioneren van alles en iedereen!!

Nieuwegein,
2013 09 23.

naar top naar "LEUK" naar index