>


Open brief aan dr. Thierry Baudet

25 juli 2020

Beste Thierry,

Ik word met het uur bozer. Indertijd maande ik tot voorzichtigheid over NEXIT. Nu zette ik het volgend commentaar onder een artikel op Climategate:
Ooit vochten we 80 jaar om uit een verenigd Europa onder Spaanse leiding te komen. Toen was de tiende penning voldoende. Nu we bezig zijn het recht van belastingheffing uit handen te geven, is het tijd voor een nieuw Plakkaat van Verlating. Dit keer komt er nog de delging van door anderen gemaakte schulden bij. Alleen de ketterverbranding ontbreekt nog, al wordt het hout er voor al wel aangesleept.

Waarom landen niet zelf hun virus- en klimaatbeleid kunnen voeren en betalen, is voor de elite geen politiek correcte vraag. En omdat de publieksmedia in handen zijn van diezelfde elite, hoort, ziet en leest het publiek niet anders dan, wanneer we niet meedoen valt de hemel op ons hoofd. Ik denk nog steeds dat Nederlanders na een koude zomer en winter wel weer hun gezonde verstand gaan gebruiken, maar Zuid Europa krijgt zo'n oppepper niet. Dus we moeten het zelf doen. Maar waar is onze Willem van Oranje? Wij zullen het met de raadsheren Baudet en Wilders moeten doen. Maar die hebben niet een eigen fortuin dat ze kunnen opofferen om een begin te maken en zo het vertrouwen van een groot bevolkingsdeel te winnen. Dit keer moet het komen van het eigen gezonde verstand.

'Dieu ayez pitié de nous et de ce pauvre peuple!'

Toen ik destijds dhr. Kok waarschuwde tegen deelname aan de Euro, meende die dat ik geen verstand had van geld. Over mijn antwoord dat het geen kwestie was van geld, maar van een geldcultuur, waarvan de verschillen onoverbrugbaar waren, lachte hij en dreef zijn zin door. Nu Rutte c.s. in die voetsporen treden, zit er niets anders op dan

'Aux lanternes!'

Dat stel moet weg. Bekeren lukt niet.
Voel jij je sterk genoeg om de rol van Winston Churchil op je te nemen? Weg met de Chamberlains.Kees.


naar top naar index